Herfstexpositie 2021

Bijzondere concerten bij Beelden in Gees

In de weekenden van 15-17 oktober, 22-24 oktober en 29-31 oktober, van 12.00 tot 17.00 zal de verbeelding van de Canto Ostinato te zien zijn in de galerie van de beeldentuin in Gees.

Deze wordt getoond in een kunstwerk van 20 meter, waarbij de klanken van de Canto zichtbaar zijn. Het kunstwerk wordt voor het eerst tentoongesteld, met de muziek van de Canto in een concert en via uw eigen telefoon. Dit zal een bijzondere ervaring zijn! De Canto is een muziekstuk dat is geschreven door de Nederlandse componist Simeon ten Holt. De eerste uitvoering vond plaats in 1976. Het stuk werd toen uitgevoerd door 4 pianisten en duurde 2 uur en 40 minuten. Sindsdien wordt het werk regelmatig uitgevoerd, ook in verschillende instrumentaties.

Er zullen drie concerten gegeven worden. Een concert zal een uitvoering zijn van de Canto Ostinato van Ten Holt op de vleugel. In de andere twee concerten is o.a. ook muziek te horen die aanleiding is geweest voor andere beelden of wandobjecten die te zien zijn in de tentoonstelling

Programma concerten

Het volledige programma van de uitvoeringen is als volgt:

Zaterdag 16 oktober
Op zaterdag 16 oktober om 15.00 uur spelen Eric Vloeimans (trompet) en Will Holshouser (accordeon) eigen composities; Fieke Hordijk heeft bij één daarvan een beeld gemaakt, V-Flow n.a.v. muziek van Eric Vloeimans.

Zaterdag 23 oktober
Op zaterdag 23 oktober om 15.00 uur speelt Ivo Janssen de Canto Ostinato op de vleugel, waarbij het volledige kunstwerk van de Canto voor het eerst te bezichtigen is.

Zaterdag 30 oktober
Op zaterdag 30 oktober om 15.00 uur speelt het Boogaleo Trio: Sax, Piano en Drums. Zij komen uit België en spelen een mix van Jazz, Latin, Bossa Nova, Tango en Bolero. Een belevenis!

Op deze dagen kunt u vanaf 12 uur de tentoonstelling bezoeken tot het concert begint. Rond het muziekprogramma heeft de kunstenares Fieke Hordijk een twintigtal beelden en wandobjecten gemaakt die allen zijn gebaseerd op muziek.

Ook als er geen live-muziek is, kunt u met behulp van oortjes via een QR-code op uw eigen telefoon bij elk beeld horen waarom het er zo uitziet. Op dagen dat er geen live-muziek is, is de entree 5 euro per persoon.

De entreeprijs per concert is 25 euro per persoon. Bij de aankoop van alle 3 concerten tegelijk krijgt u bij aanvang 5 euro korting per concert.

De kaarten voor de concerten kunt u reserveren via Beelden in Gees, Yvo van Marle, info@beeldeningees.nl of 0524-582141.

 

 

Beelden in Gees
Schaapveensweg 16, 7863 TE Gees

Telefoon 0524-582141
E-mail info@beeldeningees.nl

 De tuin decor voor de kunst,

na iedere bocht weer een verrassing,

kunst die je ontroert, uitdaagt, verrast

Anne Huster
Annemarie Petri
Dominiek Steinmeijer
Fieke Hordijk
Frans Wolters
Gert Sennema
Guido Schneider
Judith Braun
Peter IJsseldijk
Peter Hein
Nadjezjda van Ittersum
Marja Verhage
Marco Käller
Maarten Vaessen
Linda Verkaaik
Lebuin D’Haese
Karin Lesuis
Jan Verschueren
Jannie van der Wel
Will Schropp
Toon Thijs
Ton Kalle
Ruben Koerhuis
Reina Ramakers
Marcel Haccuria