0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Jan Jetten

Jan Jetten
Jan Jetten
Jan Jetten
Jan Jetten
Kunstenaars:

Een schilderij van Jan Jetten is niet abstract of figuratief, maar is het altijd allebei. Het abstracte uit zich in geometrie, in een spel van lijnen en blokken, je kan het kubistisch noemen. De lijnen en blokken vormen samen gebouwen of bloemen, door de inkleuring geaccentueerd. Het kleurgebruik is expressionistisch, Jan Jetten gebruikt vaak felle en contrasterende kleuren. Uniek is het licht dat het schilderij lijkt uit te stralen.  Jan Jetten treedt in deze expositie voor de laatste keer naar buiten met zijn prachtige schilderijen. Wij vinden het een grote eer om zijn werk aan onze vele bezoekers te mogen laten zien.

Jan Jetten

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!