0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Han Lammers

Han Lammers
Han Lammers
Han Lammers
Han Lammers
Kunstenaars:

Han Lammers maakt zijn beelden meestal van zink. In zijn beelden legt hij verbinding tussen kunst en wetenschap, meer in het bijzonder de wiskunde. Hij vertaalt wiskundige vergelijkingen naar tastbare driedimensionale beelden die gekenmerkt worden door zuivere vormen. Het werk komt niet tot stand op basis van emotie, maar van berekening en ontwerp. Zijn beelden bieden vanuit verschillende standpunten steeds wisselende perspectieven. Dit wordt nog versterkt door de zon die zorgt voor lichtinval en schaduwwerking van het beeld. De toeschouwer wordt verrast en raakt niet uitgekeken. 

 

Han Lammers

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!