0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Patrick van Craenenbroeck

Patrick van Craenenbroeck
Patrick van Craenenbroeck
Patrick van Craenenbroeck
Patrick van Craenenbroeck
Kunstenaars:

Patrick van Craenenbroeck maakt grote, herkenbare beelden van keramiek.  Puur basaal: aarde, vuur en rook. Geen glazuren, weinig kleuren of effecten, de krachten in de oven bepalen het resultaat. Dit zie je steeds terug in zijn werk.  Hij vertelt verhalen over een volk dat ons vreemd is. Is het uit een andere wereld, een ver verleden, of uit het nu? Deze mensen stralen oerkracht uit, observeren hun omgeving intensief, houden afstand. Als kijker voel je je niet op je gemak, je krijgt geen contact door de dreigende blikken van de mannen. Zijn het verkenners of krijgers, leiders of volgelingen? Je komt er niet los van! 

Patrick van Craenenbroeck

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!