0524-582141 info@beeldeningees.nl
 

Marianne van Schaijk

Marianne van Schaijk
Marianne van Schaijk
Marianne van Schaijk
Marianne van Schaijk
Kunstenaars:

 

Marianne van Schaijk is voor de derde keer in Gees. Zij is een van de weinige kunstenaars die objecten van acrylaat maakt. Strakke beelden, scherp gesneden waarin helderheid en reflectie de boventoon voeren. Zij exposeert haar werk in de galerie, strakke, geometrische vormen, soms driehoekig, dan weer halve cirkels of een vierkante verticale balk. In of op deze objecten worden subtiele lijnen ingekleurd die de vorm van de sculptuur versterken, of daarmee juist concurreren. Lichtinval zorgt voor een heldere uitstraling van het acrylaat en de kleuren daarin. Op een mooie plek voor het raam of in de buurt van een gerichte lamp komt het kunstwerk maximaal tot zijn recht!

Marianne van Schaijk

DE ZOMER IS BEGONNEN IN GEES

Na een koud en nat voorjaar begint de tuin zich nu snel te ontplooien.   De bomen lopen uit en de eerste bloeiers laten zich zien. Veel vogels bouwen hun nest en dansen de verleiding.
Tegen deze achtergrond hebben meer dan 30 kunstenaars hun mooiste beelden, schilderijen, sieraden en andere objecten opgesteld en opgehangen.

Een spectaculaire expositie is uitgerold, vol verrassingen. Voor de trouwe bezoekers van Beelden in Gees zijn er oude bekenden, maar ook hebben we weer een keur aan nieuwe kunstenaars naar Gees kunnen lokken. Ze komen uit Nederland, Duitsland, België  en Frankrijk, alle denkbare materialen zijn door hen gebruikt. Een aparte groep is die van de net-afgestudeerden van de Klassieke Academie; zij tonen hun talent.  Om bij te komen van alle indrukken biedt het terras van de brasserie voor ieder een hapje en een drankje, met uitzicht op tuin en kunst. En op woensdagavonden in de zomer is er muziek in de tuin. 
Een echt dagje uit bij Beelden in Gees!