Selecteer een pagina

Giuseppe Lamers

Giuseppe Lamers

Giuseppe Lamers is geboren op 13 augustus 1966 in Roermond.

Geïnspireerd door verhalen van zijn ouders over een reis naar Zimbabwe begint hij in 1993 met het vervaardigen van keramische sculpturen. Aanvankelijk werd het werk van Giuseppe sterk beïnvloed door het Afrikaanse beeld maar gaandeweg ontstaan er meer abstracte contouren. Als reden voert de kunstenaar aan dat hij meer fantasie kwijt kan in het abstracte. Dit lijkt tegenstrijdig met de menselijke neiging meer realistisch te fantaseren maar juist in het abstracte daagt Giuseppe de aanschouwer uit zelf een emotie of beeld te vormen bij wat hij aanschouwt.

Als basis vormt Giuseppe Lamers zijn beelden in klei. Alle beelden worden door de kunstenaar met de hand vervaardigd en door het productieproces is elk beeld uniek. Het hete bakproces maakt de beelden weerbestendig waardoor deze zowel binnen als buiten kunnen staan. Naast de keramische beelden behelst het oeuvre van Giuseppe Lamers ook bronzen sculpturen en hand vervaardigde cortenstalen sokkels die soms één geheel vormen met het beeld. De roestwerking op het staal zorgt voor een bijzondere wisselwerking tussen sculptuur en sokkel wat het spanningsveld extra vergroot.
De beelden van Giuseppe Lamers worden getoond in vooraanstaande galerieën en beeldentuinen in Nederland, België en Duitsland.

https://www.giuseppe-lamers.nl/

Zeven hectare paradijs, waar natuur en kunst elkaar in allerlei vormen ontmoeten,

waar je kunt genieten van een lange of korte wandeling in een prachtig park,

met bospaden, vijvers, grote open ruimtes met prachtige vergezichten.

Ageeth van den Oever
Anne Huster
Anne-Jan Hoogland
Annemarie Petri
Corrie Kaas
Frans Beelen
Geert van der Vossen
Giuseppe Lamers
Hilda Bervoets
Luuk Kolthof
Maarten Boon
Marcel Haccuria
Marco Käller
Margriet Barends
Marijk Renia
Marjoke den Engelsen
Maurice den Boer
Nicoline Nieuwenhuis
Peter Scheedler
Peter van Aarnhem
Redmer Hoekstra
Ton Kalle
Yke Prins
Karel van Wijngaarden
Marcel Timmers